Get Adobe Flash player

Testvér gyülekezeti találkozó
Nemesvámos - 2015.04.25.

Csodálatos szombat! Testileg, lelkileg az Úr Szent lelke által felüdülhettünk mindnyájan, akik jelen voltunk. Örömmel vártuk ezt a találkozót, készültünk szolgálatokkal, költemények, kórus, zenekari darabokkal. Sok minden változik, de a több évvel ezelőtt, 1992-ben aláírt testvér gyülekezeti levelünk presbiterei Dudás József és Zsuga József, nem akik szintén jelen voltak. Gyermekeink is jól érezték magukat a gyülekezet udvarán jót játszottak, sétáltak. Apró kirándulás is belefért a romokhoz.

Délelőtt, délután is Simon Zsolt lelkészünk szolt az igéből.

”Tudom a te dolgaidat, hogy az a neved, hogy élsz, és halott vagy. Vigyázz és erősítsd meg a többieket, akik haló félben vannak; mert nem találtam a te cselekedeteidet Isten előtt teljeseknek”

Jelenések 3:1-2

Isten levelet küld nekünk gyülekezeteknek, ő tudja a mi dolgainkat. Élünk-élni fogunk vagy „múzeumban” fognak mutogatni minket, akik élő halottak? Ő megszólítja a halottat, életet adó szóval! Jézus kezében vagyunk, nyugalomban élhetünk, de a naponkénti harcot meg kell harcolnunk. Jézus azt akarja, hogy felülről való életet éljünk. A megszokás szorongat vagy Krisztus szerelme? Élünk vagy működünk?

Az él, akiben Krisztus él! A megmaradás titka: aki mást felüdít maga is felfog töltődni Isten lelke által!

Köszönjük testvéreink vendég szeretetét. Igazán jól éreztük magunkat. Várunk hamarosan, hogy Ti is eljöjjetek hozzánk.

Kovács Zsuzsanna
Szüret utcai/Új budai/gyülekezet

 
2017. május 28. Vasárnap
Napnyugta: 20:29
Reggeli dicséret
  • Zsolt 69:7
    "Ne szégyenkezzenek miattam, akik benned reménykednek, Uram, Seregeknek URa! Ne érje gyalázat miattam azokat, akik hozzád folyamodnak, Izráel Istene!"
ujbuda_100_eves_logo_zold_kicsi
Gyermekeitekkel szoktátok hallgatni a gyermektörténeteket?
 
Jelenleg 21 vendég olvas minket.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter