Get Adobe Flash player

Zarkáné Teremy Krisztina
presbiterszentelése

 

2012. augusztus 4-e emlékezetes ünnep marad a Budai Gyülekezet testvéreinek szívében, amikor presbiterré szentelték Zarkáné Teremy Krisztinát.

A meghitt és bensőséges hangulatú szombaton először Bihari Csaba, a Dunamelléki Egyházterület titkára bátorította, erősítette Krisztinát, és röviden ismertette gazdag életútját. 1980-ban keresztelkedett és 1981. óta áll az egyház alkalmazásában. Az elmúlt több mint harminc évben különböző tisztségekben mutatta meg rátermettségét.

Dr. Ősz-Farkas Ernő, a Dunamelléki Egyházterület elnöke hirdette az Igét. A szolgálat fontosságáról, szépségéről és nehézségéről, valamint az azt követő jutalomról szólt. Idézte 2Tim 1:14 versét: „A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által." Isten mindenkit hív szolgálni a másik emberért, a világért.

A felszentelő imát dr. Ősz-Farkas Ernő mondta el, és szívünkre helyezte 2Kor 3:5 versét: „Nem mintha magunktól volnánk alkalmatosak valamit gondolni, úgy mint magunkból; ellenkezőleg a mi alkalmatos voltunk az Istentől van."

Zarka Péter a Zsolt 27:14 versével köszöntötte Krisztinát, a számára is különösen kedves bibliaszöveggel: „Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat."

Az ünnepély hangulatát emelte a sok szolgálat: költemények, kórusszámok és az elmaradhatatlan gitárzenekar.

Krisztina meghatódva mondott köszönetet, hogy ilyen megtiszteltetésben részesült. Hálával és örömmel emlékezett az áldásokban gazdagon eltelt évekre, melyeket a közösségben töltött. Záró gondolatként Mt 16:25 versét idézte: „Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszíti azt; aki pedig elveszíti az ő életét én érettem, megtalálja azt."

Az ünnepélyes istentisztelet után közös ebéddel tettük családiassá ezt a különleges napot. Isten gazdag áldását kívánjuk Krisztina életére, szolgálatára és családjára!

Kovács Zsuzsanna

 
2017. május 28. Vasárnap
Napnyugta: 20:29
Reggeli dicséret
  • Zsolt 69:7
    "Ne szégyenkezzenek miattam, akik benned reménykednek, Uram, Seregeknek URa! Ne érje gyalázat miattam azokat, akik hozzád folyamodnak, Izráel Istene!"
ujbuda_100_eves_logo_zold_kicsi
Gyermekeitekkel szoktátok hallgatni a gyermektörténeteket?
 
Jelenleg 25 vendég olvas minket.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter