Évi és Kriszti keresztsége
2010.05.29

 Évi és Kriszti keresztsége

Elérkezett a várva várt nap. 2010. május 29-én egy fiatal hölgy, Horváth Krisztina megkeresztelkedett, ahogyan ő fogalmazta meg: "szövetséget kötött mennyei Atyjával, megérezte az igazi boldogság mibenlétét." Ezenaz áldott alkalmon a család, a gyülekezet együtt örvendezett vele.

 

Kriszti teológus hallgató, mozgássérült lány, aki kerekesszékben "él". Nagyon szereti az embereket, és nagyon segítőkész. A későbbiekben lelkigondozást szeretne végezni, illetve sérült gyerekeket tanítani, hogy életével példát, reményt adjon sorstársainak. Bízik benne - így írja blogjában -, hogy a társadalom hasznosabb részévé válhat.

Papp Artúr & Kriszti

Minden keresztségi alkalom, minden egyes ember döntése, mikor Istennel szövetségre kíván lépni csodálatos belső hitről ad tanúbizonyságot. Biztos vagyok benne, hogy ilyenkor a menny angyalai énekelnek, ünnepelnek és Jézus még jobban imádkozik és közben jár az Atyánál az emberért. Még egy év sem telt el az előző keresztségi alkalom óta és most újra hálát adhatunk két lélekért is.
Demjén Évi a gyermekiskola tagjaként cseperedett fel ifjúvá, a döbröntei gyermektáborba rendszeresen járt, ünnepélyeinken is szívesen szolgált. Bízom benne, életének ez a fontos döntése megerősíti további útját és be tud épülni a gyülekezet s ifjúság szolgálataiba.
Horváth Kriszti tanúbizonyság tétele számomra olyan tapasztalat és hitem erősítője volt, ami még jobban bemutatta Isten hatalmát, hogy aki keres az talál és Krisztike megtalálta a hozzávezető utat és tudott dönteni, igent mondani. Atyánk szemében mindnyájan egyformák vagyunk, csak mi emberek teszünk kivételt. A munkám során találkozom mozgáskorlátozott emberekkel s jó megtapasztalni, hogy milyen összefogás van köztük s a családi háttér szerető gondoskodását látni. Még most is visszanézve a keresztségen készült fotókon megkönnyezem, hogy milyen szeretet sugárzott Kriszti családjának minden tagjából. Az igazi feltétel nélküli szeretet, amire oly ritkán vagyunk képesek. Kérjük az Urat, hogy mindkettőtök családjának továbbra is az Úr sokszorozza meg erejét, hogy támogatni tudjanak titeket minden helyzetben. A gyülekezet közössége is igyekszik figyelni rátok. Az Úr áldjon és őrizzen titeket szerető családotokkal egyetemben.
Ezúton is szeretném megköszönni fiataljainknak, hogy számíthatunk rátok és szolgálataitokkal emeltétek az ünnepély színvonalát.

"Lelkünk az Urat várja segítségünk és pajzsunk ő, csak őbenne vígad a mi szívünk, csak az ő szent nevében bízunk."

Zsoltár 33: 20-21

Kovács Zsuzsa