Kórházi látogatás
2016 Karácsonyakor

  Kórházi látogatás

Bántja lelkem a nagy város
Durva zaja,
De jó volna ünnepelni
Odahaza.

De jó volna tiszta szívből
- Úgy mint régen -
Fohászkodni,
De jó volna megnyugodni.

Ady Endre

 

Karácsonykor csodára várnak az emberi szívek, rohanás, tolongás, igyekszünk, hogy minden szépen rendben, örömben teljen. S jobb esetben eszünkbe jut segíteni, szolgálni a szükségben lévőknek.

A karácsonyi varázslatot várva bizony sokan ilyen-olyan okból sajnos nem részesülnek belőle. A beteg gyermekek, kik a kórházban töltik szüleikkel ezt az időt nagy ajándék meglátogatni őket. Így tettük a szüret utcai gyülekezetből is gyermektanítók, hogy cseppnyi örömöt „varázslatot” reményt vigyünk, mosolyt varázsoljunk arcukra.

Énekeltünk, meséltünk ajándékokat vittünk. Gyülekezetünkből az egyik anyuka szinte falugyűjtést szervezett a plüss állatok gyűjtésében. Az Úr úgy megsokszorozta az ajándékokat, hogy a játszóházba is jutott bőven az ott lévő nehéz sorsú gyermekeknek. Nem feledkeztünk meg az ápoló személyzetről sem őket is megajándékoztuk könyvekkel. Jó volt látni milyen áldozat készen foglalkoznak a gyermekekkel. Szolgáljunk mi is önzetlenül, szeretetből, ahogy Jézus is ezt tette és teszi még ma is mindnyájunkért!

”Örvendezz Istennek, oh te egész föld. Énekeljétek az ő nevének dicsőségét; dicsőítsétek az ő dicséretét!”

Zsoltárok 66:1-2

Kovács Zsuzsa
/Szüret utcai gyülekezet/